Atnaujinta kūdikio dėželė – viskas, ko gali prireikti tiek mamai, tiek vaikui

Prieš pat tapdama močiute Rasuolė Jasnauskienė nusprendė savo marčiai įteikti ypatingą ir praktišką dovaną – dėžutę, kurioje buvo visi pirmiesiems kūdikio mėnesiams reikalingi daiktai.  Tokią dėžutę tuo metu reikėjo parsisiųsti iš Suomijos – Rasuolė taip susižavėjo šia idėja, jog prieš septynerius metus sukūrė socialinį verslą, siūlantį tokias pat dėžutes su visais naujagimiams reikalingais daiktais įsigyti ir lietuviams. Šiuo metu naujagimio kraitelis atsinaujino, pasipuošė paukštelių iliustracijomis, kurias įgyvendino iliustratorė Vilija Kvieskaitė, o idėjas ir inspiracijas atrado Elena Lund. „Baby‘s Nest“ pavadintas rinkinys jau patraukė ir užsienio būsimų tėvų dėmesį. Su idėjos autore Rasuole ir už svetainės atnaujinimo procesą atsakinga Elena Lund kalbamės apie kraitelį, jo paskirtį ir naudas.

Idėja dovanoti visiems Lietuvos tėvams – entuziastingai palaikoma, bet vis dar neįgyvendinta

Šiuo metu „Baby‘s Nest“ komandoje dirba vos trys žmonės ir dvi iš jų – tai anyta ir marti: Rasuolė Jasnauskienė bei Vitalija Jasnauskė. Moterys, dėl kurių nuoširdžios dovanos viena kitai belaukiant sūnaus ir anūko, prasidėjo ir „Baby‘s Nest“ verslas. 

Verslo idėją pradėjusi plėtoti Rasuolė daug bendravo su Lietuvos savivaldybėmis – ir dalis jų šiuo metu visiems naujiems naujagimių tėvams dovanoja dėžutę su reikalingiausiais kūdikiui daiktais. Moteris siekė, kad tokia dovana tėvus pasiektų visose Lietuvos savivaldybėse – varstė ministerijų ir netgi Lietuvos Seimo duris, tačiau nors šiai visi pritariamai linkčiojo – realybe ji kol kas nevirto. 

„Vis tik manau, kad bendradarbiavimas su savivaldybėmis parodo šio kraitelio kokybę – jį gauna daugybė žmonių, visi skuba atsiimti ir yra juo patenkinti. O savivaldybės pratęsia „Baby‘s Nest“ rinkinių dovanojimą dar ir dar metams,“ – sako R. Jasnauskienė.

Įsigiję tokią dėžę tėvai gali nebevarstyti parduotuvių durų 

Socialinio verslo kūrėja skyrė laiko sukurti itin jaukią elektroninę svetainę ir kviečia šeimas ar būsimų tėvų artimuosius įsigyti iliustratorės Vilijos Kvieskaitės kurtais paukšteliais arba abstrakčiomis figūromis dekoruotą dėžutę su kūdikiui reikalingiausiais daiktais. Iš itin stipraus kartono pagaminta dėžutė kartu tampa ir pirmąja kūdikio lovele – turėdamas mažiau erdvės mažylis jaučiasi saugiau ir ramiau, ribota erdvė jam primena mamos gimdą. Rinkinyje taip pat yra čiužinukas, o pirmaisiais mėnesiais kūdikio miegui daugiau nieko ir nereikia. Dėžutėje tėvai randa ir drabužių kūdikiui, reikalingos kosmetikos tiek mamai, tiek vaikui, sauskelnių, neperšlampamų paklodžių – iš viso 35 daiktus. Kitaip tariant, gavę tokį kūdikio kraitį, tėvai gali nebenaršyti kūdikių prekių parduotuvių ir be papildomų pirkinių išgyventi pirmuosius mažylio mėnesius. 

„Norisi, kad mus pamatytų inteligentiškos, aktyvios būsimos mamos, būsimi seneliai, į motinystės atostogas kolegę išlydintys bendradarbiai, būsimų tėvų draugai,“ – sako Rasuolė Jasnauskienė. 

Socialinį verslą pradėjusi moteris įprasmina ir jo pirminį siekį: „Visi naujagimiai – lygūs!“. Nors Rasuolės noras, kad tokį kraitelį gautų visi Lietuvos tėvai, kol kas dar nepasiektas, ji dalį už parduotus kraitelius gauto pelno skiria tam, kad padovanotų „Baby‘s Nest“ sunkumus patiriančioms šeimoms, o pastaraisiais metais neretai – iš Ukrainos į Lietuvą atvykusioms gimdyvėms.

Itin jauki fotosesija subūrė savo sričių profesionales - mamas

Ruošiantis iš pagrindų atnaujinti „Baby‘s Nest“ interneto svetainę ir dar sukurti papildomą puslapį užsienio tėvams, Rasuolės keliai susiliejo su Norvegijoje gyvenančia ir su prekės ženklais dirbančia Eleną  Lund – ji padėjo išgryninti naują svetainės dizainą ir suburti fotografės, vaizdo operatorės, visažo meistrės bei modelio komandą – visos šios moterys taip pat yra mamos. 

Atnaujintą internetinę svetainę papildė jaukumo kupinos nuotraukos, kurias įamžino fotografė Rasa Kuzmauskaitė, mažylį dėžutėje sūpavo fotosesijos veidas Renata Kasakaitė, stilių kūrė Laura Petrauskaitė, o vaizdo klipus kūrė pati kažkada kūdikio kraitelį iš Kauno m. savivaldybės gavusi Ugnė Bartušė. 

„Baby‘s Nest“ yra funkcionalus ir kokybiškas rinkinys, o tvarumo prasme – apsaugo nuo daiktų pertekliaus. Su šia dėžute galima ir keliauti, tai yra sprendimas iki kol kūdikis pradeda vartytis, tad maždaug iki 6 mėnesių amžiaus. Rinkinys sutaupo daugybę laiko – jame yra tikrai kokybiški daiktai, kuriuos Rasuolė kruopščiai atrinko, tiek remdamasi savo patirtimi, tiek konsultuodamasi su medikėmis,“ – sako E. Lund. 

Atnaujinimas, iškart sulaukęs užsienio pirkėjų dėmesio

Pastebėjusi neišnešiotiems kūdikiams skirtų drabužių trūkumą Rasuolė pasiūlė dar vieną naujieną: specialų kraitelį, skirtą ankstukams – šie rinkiniai patraukė užsienio pirkėjų dėmesį, jau iškeliavo į kelias Europos šalis. Šiame rinkinyje kūdikiui skirti rūbeliai yra mažesni, visos jų siūlės – išorėje, kad nebūtų dirginama jautri per anksti į šį pasaulį atėjusių kūdikių oda. Taip pat visi drabužiai atsisega ir užsisega per spaudes, kad nereikėtų kaišioti vaiko galūnių į šliaužtinukus, kol pagrindinė jo užduotis – ramiai kaupti jėgas ir kabintis į gyvenimą. 

Sulaukus pasisekimo su dėžute - kraiteliu, skirtu ankstukams, R. Jasnauskienė ruošiasi pasiūlyti „Baby‘s Nest“ užsienio pirkėjams, netrukus atsiras svetainė anglų kalba. 

„Tai yra produktas, kurio vertė iki šiol nebuvo pakankamai atskleista: tiek pati dėželė, tiek jos dizainas yra tikrai verti dėmesio. Šis rinkinys leidžia naujiesiems tėvams tvariai, moderniai ir estetiškai auginti kūdikį,“ – sako E. Lund. 

„Norėjau būti tikra dėl kūdikių saugumo, todėl tiek dėželė, tiek čiužinys patikrinti, išbandyti, šie produktai yra registruoti Europos Sąjungoje, turi kokybę įrodančius sertifikatus. Man buvo svarbu, kad kūdikiui miegoti skirta dėžė būtų itin stipri – ji gali atlaikyti iki 35 kilogramų svorį, bet iš tiesų atlaiko kur kas daugiau,“ – pridūrė R. Jasnauskienė. 

Jei ketinate dovanoti šią dėžę, atsirado galimybė užsisakyti ne visą rinkinį – galima įsidėti tik kosmetikos priemonių mamai ir kūdikiui bei „Mamos knygą“ – tai tarsi dienoraštis, padedantis geriau suvokti savo emocinę ir psichologinę būklę. 

Išaugta dėžė gali saugoti pirmuosius daiktus ir prisiminimus

Rasuolė Jasnauskienė atskleidė, kad ateityje „Baby‘s Nest“ pasiūlys ir mažesnių išmatavimų dėžių, kai kurios iš jų atsiras pagrindiniame rinkinyje ir šiek tiek atskirs skirtingos paskirties produktus. Panaudojus produktus šios dėžutės gali virsti daiktadėžėmis arba saugoti pačius brangiausius prisiminimus – su pirmaisiais kūdikio rūbeliais, pirmuoju žaisliuku ar batukais.

Kraitelis užsienyje bus surandamas pagal pavadinimą „Best Baby‘s Nest“. Su šiuo pavadinimu siejasi ir produkto logotipas, visi kūdikio rūbai taip pat išmarginti paukšteliais.

Rasuolė planuoja išplėsti kūdikio kraičio asortimentą, kad nusprendę įteikti tokią dovaną būsimai mamai galėtų patys surinkti norimus produktus. 

Kažkada iš nuoširdžios dovanos marčiai gimusi verslo idėja skinasi kelią ir į užsienio tėvų širdis, o Rasuolės kruopštumas kritiškai atrenkant daiktus į pirmąjį kūdikio kraitį nė vienam neleidžia nusivilti tokios dovanos kokybe.

Grįžti į tinklaraštį
1 3